Retro AS personvernerklæring

Versjon av 27.juni 2018

Følgende er en forklaring på hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på retro.no. Retro AS (Org.nr 979 496087) er behandlingsansvarlig for dine persondata. Innholdet i erklæringen kan bli endret fortløpende, og endringer vil bli publisert her på vår nettside retro.no.

En personopplysning er en opplysning eller vurdering som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson. Det kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, fødselsdato, kjønn, IP-adresse. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Det er ulike formål for innsamling og bruk av persondata:

Nettbutikken retro.no

Nettstedet retro.no gir deg mulighet til å se og kjøpe våre produkter over internett, samt få de behandlet og levert til deg ved bestilling. Ved kjøp i nettbutikken vår, samler vi inn de personopplysningene vi trenger for å behandle kjøpet, og å gi deg den kundeservicen vi ønsker å gi. Behandlingsgrunnlaget er nødvendig for avtale, som inngås mellom oss og deg ved å godta kjøpsvilkårene for et kjøp/salg. Den dataen som blir samlet inn ifm et kjøp, (detaljert kjøpshistorikk), oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven. Vi er også pålagt å ha disse opplysningene for regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti/returhåndtering.

Retros kundeklubb

Som Retrovenn er du medlem i vår kundeklubb, og du vil motta markedsføring i form av informasjon og inspirasjon om de siste nyhetene våre, invitasjoner til arrangementer og får vite om tilbud og kampanjer før alle andre. Du blir medlem via avtale med oss (innmelding). Behandlingsgrunnlaget for de persondataene som vi samler inn, er samtykke som det enkelte klubbmedlemmet må gi ved innmelding i klubben.

Dine personopplysninger og den innsamlede informasjonen vil bli benyttet til å sende deg det vi tror du er interessert i (markedsføring), via nyhetsbrev/sms/annonsering, avhengig av hva du har takket ja til. Vi behandler i tillegg atferdsdata som bruk av kuponger og annen statistikk basert på bruk av kundeklubbens tjenester. Merk at vi benytter auto-oppslag fra ENIRO Norge for å gjøre registreringen enklere for deg. Personopplysninger som hentes ut automatisk er navn, adresse, kjønn og fødselsdato. Aldersgrense for å være medlem i kundeklubben er 15 år, og vi samler inn fødselsdato slik at vi kan verifisere at du er over 15 år. Det er gratis og frivillig å være med i kundeklubben, og det er ikke et krav om å være en kunde i butikk/nettbutikken for å være med i kundeklubben. Du kan endre innstillingene dine ved å følge linken du får når du sender kodeord “Retro” til nummer 27222.

Medlemskapet i kundeklubben varer til du sier opp. Vi lagrer dine personopplysninger så lenge du har et medlemsforhold til Retro sin kundeklubb. Ved utmelding vil vi automatisk slette alle personopplysninger om deg. Utmelding kan gjøres ved å sende STOPP RETRO til 27222.

Cookies

En cookie er en informasjonskapsel (små tekstfiler) som lagres på datamaskinen din, og som gjør det mulig for oss å følge aktiviteten din på nettsiden vår. Du kan selv velge om du aksepterer bruk av cookies, eller ikke, dette gjør du i innstillingene i nettleseren din. Hvordan du fjerner en cookie, kan variere ut fra hvilken nettleser du bruker. Merk at hvis du ikke tillater bruk av cookies, kan vi ikke garantere at nettstedet fungerer som det skal.

Analyse

Som en del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Dette da IP-adressene blir kryptert av Google og vises ikke i klartekst for oss når vi leser statistikken. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering. Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Databehandlere

Vi deler ikke dine persondata med tredjeparter, med visse unntak.

Dette er:

  • Tekniske samarbeidspartnere for gjennomføring av transaksjoner på retro.no, eller postleverandør for å leverere varene til deg. Ved betaling med kort i nettbutikken, lagrer vi ikke kortinformasjon da vi benytter Nets for håndtering av kortbetaling.
  • Ny Media (org.nr: 987 200 391) for behandling av persondata ifm kjøp i nettbutikken
  • Vi bruker informasjonskapsler fra tredjepartsaktører som Google Adwords og Facebook for å kunne gi våre brukere/kunder relevant markedsføring og en god brukeropplevelse. Vi bruker det også til å måle effekten av og vise mer relevante annonser. Informasjonskapslene registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og dataene er anonymisert.

Informasjonskapslene gjør det mulig å:

  • Frekvensstyre annonser på bakgrunn av aktivitet
  • Se brukeradferd på nettstedet i forhold til den direkte annonsering som skjer
  • Samle informasjon om produktinteresse for å presentere mer relevante annonser
  • Målrette annonser til utvalgte kundegrupper

Konkrete Cookies som settes:

Drupal: SESS, has_js
Google Analytics: _ga, _gid, _gat, _gac_, __utma. __utmt, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Livechat: __livechat, message_tex, main_window_timestamp_0, recent_window, message_text, 3rdparty, __livechat_lastvisit, notification[status_ping], common_iwcs_0, __lc_vv, _hjIncludedInSample, message_text, recent_window, notification[status_ping], __lc_vv

Ved utlevering av persondata til tredjeparter (databehandlere) vil disse etter avtale med oss behandle personopplysningene dine på den måten vi bestemmer. Vi pålegger databehandleren å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet, herunder at persondata ikke kan overdras til andre med mindre dette er ønskelig fra kunden sin side.

Du kan når som helst kontakte oss for spørsmål knyttet til dine persondata. Dette gjøres på shop@retro.no.