Disse inspirerer oss!

12. juli 2011 0 kommentarer

Alle har sine forbilder, og på Retro har vi våre. Disse gir oss inspirasjon til hva vi selv har lyst til å gå i, og som ofte resulterer i at dere får samme inspirasjon ved å gå i butikkene våre. Disse mener vi skiller seg ut som ikoner for oss som brenner for stil og mote:

Steve McQueen er Mannen med stor M! Kjent som hardhausen fra filmer som  blant annet "Bullit" og "The Great Escape". Kompromissløs damemagnet som alltid var like treffsikker i klesvalg som i replikken. En av våre favoritter, er: "When a horse learns to buy martinis, I'll learn to like horses."

Få britiske menn kan, hva stil angår, måle seg mot Michael Caine. Herremannen er en av to som er nominert til Oscar i fem(!) tiår og er adlet til Sir. Respekt.

Steven Patrick Morrissey fra The Smiths, og senere kjent som bare Morrissey, er alltid moteriktig antrukket. Kjent for være primadonna, sær og en smule musikalsk.

Kunsten å mestre flere stiler er det få som gjør bedre enn Dennis Hopper. Han mestret ikke bare å være skuespiller, men en habil fotograf og kunstmaler også. Var forøvrig høy som et fjell på jazztobakk da han spilte inn sin mest kjente film sammen med Jack Nicholson, Easy Rider.

Hollywoods største skuespiller på 60-tallet het Paul Newman, og var alltid pen i tøyet. Folk husker ham kanskje best som Fast Eddie Felson i The Colour of Money (med bl.a. Tom Cruise). Vant forøvrig Oscar for denne.

Gå hjem og vogg, den som mener Obama er velkledd. Denne mannen slår dem alle!John F. Kennedy ville slått inn som en frisk storm over norsk politikk om det kom inn en som han på Løvebakken.

Og til slutt, The King of Cool. Mannen som alle menn ville gitt manndommen sin for å være og som damene ville gitt møydommen sin for å ha. Kanskje tidenes ikon. Så ikon at det nesten er blitt en klisjè. Kjent for sin innsats i filmene "Rotløs Ungdom", "Øst for Eden" og "Giganten". Levde et kort og raskt liv. Litt for raskt (han døde i en bilulykke bare 24 år gammel). Jame Dean er den eneste skuespilleren som har blitt Oscar nominert to ganger etter sin død.

 

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.