Reklamasjon

Reklamasjon

Det er viktig at feil og mangler ved et produkt meldes ifra til oss så fort de oppdages. Dersom et produkt har feil eller mangler, blir de behandlet som en reklamasjon etter forbrukerkjøpsloven. Er det en feil ved varen, har du reklamasjonsrett i 2 år fra kjøpsdato. 

Har du handlet i en av våre fysiske butikker, ta kontakt med butikken det gjelder. Se kontaktinfo til hver butikk på denne nettsiden.

Er varen kjøpt i nettbutikken, send oss en mail på nettbutikk@retro.no for å forklare saken. Oppgi ordrenummer og legg gjerne ved bilder av produktet for raskere håndtering hos oss. Reklamasjonsretten faller bort hvis produktet unormalt mye brukt, eller vasket feil. 

Vi står for returporto ved eventuelle reklamasjoner og må alltid få produktene tilsendt for å vurdere hver enkelt sak. 


Vi tar forbehold om skrivefeil og at fargegjengivelsen på produktet kan fremstå ulikt på skjermen enn i  virkeligheten. 

Vask
Følg vaskeanvisningen på plagget. Husk å still inn vaskemaskinen på lavere sentrifugering på delikate plagg. Ta ut det vaskede plagget så snart som mulig for å unngå merker etter vann og vaskemiddel. Flekkfjerningsmiddel bør brukes med forsiktighet, følg anvisningen på flasken. 

Hvis plagget er merket med rens, anbefaler vi å følge dette. Velger du likevel å vaske plagget i maskin, gjøres dette på eget ansvar og gir ikke reklamasjonsrett. 

Ull kan med fordel luftes, og merk at ikke all ull tåler å bli vasket. Tørkes flatt. 

 

Smykker
Bevar smykkene dine med riktig behandling. Kontakt med vann kan påvirke finish og glans, og vil gi slitasje på forgyllingen over tid.

Unngå at smykket kommer i kontakt med parfyme, sminke, hårspray og hudprodukter, da kjemiske produkter kan føre til misfarging (oksidering). Oksidering gir ikke reklamasjonsrett. 

Selv om du elsker smykkene dine, bør du ikke sove eller trene med dem. Vi anbefaler at du oppbevarer smykkene dine i en dustbag, eske eller smykkeskrin i et tørt rom. Plei smykkene dine med rense- og pleieprodukter som selges hos gullsmeder. 
 

Sko
Reklamasjonsretten omfatter fabrikasjons- og materialfeil som konstateres ved normal bruk av varen. Ta godt vare på skoene dine med riktig bruk og pleie. Behandle skoene dine ut fra hvilket materiale de består av.