Reisebrev: New York!

21. mai 2012 0 kommentarer

New York baby!

Retros markedsmann Haakon er på pappaperm i New York, heldiggrisen!

Her er hans lille familie sine tips til byen som aldri sover, lurer du på noe er det bare å legge igjen en kommentar eller sende en e-post til haakon@retro.no

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

Highline:

En nedlagt jernbanelinje som er både imponerende og avkoblende. Inspirert av et grøntområde i Paris, er The Highline en 2 km gåtur midt i Meatpacking District som er spennende både med tanke på arkitektur, utsikt og kunsteriske installasjoner underveis.

Tips: Kom tidlig og dra innom Chelsea Market etterpå for å handle inn dagens frokost eller lunsj!

 

New York baby!

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

Ace Hotel og butikkene rundt:

At Ace Hotel er et av de kuleste hotellene i New York er opplest og vedtatt, og det er vanskelig å ikke la seg rive med av atmosfæren og føle seg bitteltt internasjonal og bittelitt kul når man kommer inn dørene på hjørnet av Broadway og 29th Street. På hjørnet av hotellet ligger det en østersbar som er verdt et besøk, flankert av butikkene Project No. 8 og Opening Ceremony. Litt lenger sør på Broadway ligger dessuten Maison Kitsuné - et überhipt fransk klesmerke/plateselskap som er perfekt for deg som liker merker som A.P.C og Acne.

Macy´s er heller ikke langt unna, men tenk deg om før du tar turen: Her er det ekstremt mange mennesker og ikke akkurat hyggelig å komme innom. Mest sannsynlig har merket du leter etter egne butikker andre steder, kanskje det kan være like spennende å ta turen dit? (Vi på Retro er jo glade i gode handleopplevelser, vet dere!)

 

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

American Museum of Natural History:

Dette museet ble etablert allerede i 1869 og er fortsatt et av verdens største og mest populære når det kommer til vitenskap og forskning på nåværende og utryddede arter. Naturens historie på sitt beste: Hvor kult er det ikke å se skjelettet av en Tyrannosaurus Rex eller en full-size spekkhogger?

Ligger like ved sørenden av Central Park, som gjør det enkelt å besøke butikker som Bergdorf Goodman, Apple Store eller den legendariske lekebutikken FAO Schwartz hvis det skulle trengs som en gulerot til reisefølget.

 

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

Parkliv:

Vi endte ved en tilfeldighet opp med å bo i Flatiron District, som er perfekt hvis man reiser med barn: Gangavstand til det aller meste, taxier og metrostasjoner overalt, butikker med alt du trenger og parker som Madison Square Park som er perfekte å starte dagen i. (Etter at dagens morgenkaffe har blitt kjøpt på det italienske markedet Eataly.)

Parken i Madison Square er full av barn, og med arrangementer som "Kids Spring Fest" og gratis konserter i sommerhalvåret  er det takknemlig å ha et sted hvor en brakkesyk 1-åring (og hans foreldre) kan få svingt seg og hilst på noen nye venner!

Andre friområder som er å anbefale er Pier 62 (med skatepark, karuseller, egen lekepark for de minste og store friområder) og selvfølgelig Central Park - parkenes svar på Elvis!


New York baby!

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

Shopping i SoHo:

SoHo var på 50-tallet kjent som tilholdssted for kunstnere og intellektuelle, og er fortsatt en pulserende bydel som innholder imponerende mange bra butikker på et ganske konsentrert område. Dessuten er det kort vei til Little Italy, Chinatown og East Village når du er i SoHo! Det kan jo være et godt utgangspunkt for andre oppdagelser?

Våre favoritter i SoHo: Alexander Wang (med kjempehyggelig betjening!), Saturday´s Surf NYC (med kjempearrogant betjening!), Opening Ceremonys butikker, det kjempespennende prosjektet 3x1, den übercoole skatesjappa The General - Daves Quality Meat for Vans - for å nevne noen. ACNE har også en butikk her, og åpner en ny og større i løpet av våren.

(For en landsens gutt fra Trøndelag er det også ganske morsomt å gå innom cowboy-og-indianer-butikken Western Spirit ved en feiltakelse, for så å bli stående og snakke om norsk black metal og selvfølgelig Turboneger med en overtatovert hipsterjente mens hun selger ponchoer og lisseslips til litt mindre hippe kunder.)

 

New York baby!

New York baby!

New York baby!

Bronx Zoo:

En liten pause fra byen kan alle ha godt av, og da er Bronx Zoo et godt alternativ. Dyreparken er veldig barnevennlig, har en egen avdeling for de minste og har blant annet påfugler gående fritt på området. Totalt sett inneholder parken over 600 arter, så det burde være noe for de fleste!

 

New York baby!

New York baby!

New York baby!

 

Vintage-shopping i East Village:

Butikker som selger vintage klær er det mer enn nok av i New York, og leter du lenge nok er du garantert å gjøre et kupp. Vi synes at de beste butikkene med bra priser og utvalg ligger i East Village, som L Train Vintage, Ladies & Gentlemen, og 11 Consignment Boutique.

På hjørnet av Ave B og 11 th Street er det dessuten marked i helgene med veldig mye bra: Haakon kjøpte fem flotte kjoler her for 50 dollar!

Ellers har vi følgende tre anbefalinger til deg som liker å gå på jakt etter vintage klær: New York Vintage, Hell´s Kitchen Flea Market og Brooklyn Flea Market.

 

Andre tips:

Airbnb: Hvis du reiser med barn er det ikke sikkert at hotell er den beste løsningen. Airbnb er et nettsted hvor privatpersoner leier ut sine leiligheter, og hvor du kan søke på bydel, antall soverom etc. Vi brukte laaaaang tid på å finne riktig leilighet og ble veldig fornøyd med resultatet!

Vayable: Nettsted hvor man kan booke "lokale"guider, eks en arkitekt som guider deg gjennom sitt favoritt nabolag.

TimeOut: Super guide til New York som er online, i bokformat og som magasin.

NY Times app: En super app til smarttelefoner og lesebrett hvor NY Times´skribenter gir deg sine tips til New York.

 

God tur!

 

New York baby!

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.