Møt Johanne

5. oktober 2014 0 kommentarer

Johanne er Retrojente på 5. året og jobber fortiden som NK og Acneansvarlig i Carl Johansgate. Hun er førstemann ut i en ny serie der du blir litt bedre kjent med Retrogjengen og de viser deg sine høstfavoritter og forteller litt om seg selv.

Da vi ba Johanne beskrive sin stil svarte hun følgende..

Jeg er ikke så glad i å sette merkelapper på "stilen" min. Det ville nok vært vanskelig for meg å definere den. Det jeg vet, er at jeg elsker klær! Et kjedelig svar kanskje, men for meg sier det veldig mye. Akkurat som at andre elsker å gå på jakt, eller elsker å høre på musikk. Det er jo det som er så fint, at vi mennesker opptar oss med ting vi er glade i, og som vi liker å holde på med. Overfladisk som det kan høres ut, er klær noe av det som gjør meg glad — men dette kan jeg igjen forsvare med at klær for meg betyr mer enn bare noe man kler på seg. Det er mye fin kunst i klær, og jeg har stor respekt for designere og deres håndtverk — klesdesign er kunst på lik linje som for eksempel billedkunst.
Jeg blir også glad av å se mennesker som tørr å kjøre sitt eget løp, tørr å kle seg i akkurat det de synes er fint, og hvor uttrykket "min stil" igjen blir for vanskelig å definere. Ta for eksempel bloggeren Leandra Medine, som står bak bloggen Man Repeller — det er ei dame som tørr, og jeg synes jo hun ser råbra ut i absolutt alt hun tar på seg. Og det som er ekstra fint, er at det hun gjør gjenspeiler henne og ikke én type stil. Sånn ønsker jeg også å være! 
 

1. Jeg har ikke brukt ringer, armbånd eller smykker på mange år, helt til Tom Wood dukket opp. Jeg har allerede flere herligheter jeg bruker daglig fra det merket, og jeg har store planer om å tilføre samlingen flere favoritter. 

2. Min absolutte favoritt denne høsten er kåpen fra Acne. Den er en tidløs, akkurat passe androgyn skatt, som du kan ha for alltid. Pelsen er en artig detalj som gir kåpen det lille ekstra — dette er jo en av de tingene Acne er veldig gode på, og som gjør at den skiller seg ut fra andre kåper. 

3. Acneskjørtets lengde og farge gir meg Jane Birkin og Twiggy-vibber. To moteikoner man kan hente mye inspirasjon fra. Jeg får lyst til å ta frem de gamle pistolstøvlettene mine fra Acne og kombinere de med skjørtet, og en stram svart høyhalset genser — gjerne med oppsatt hår og litt ekstra svart kajal.

4. Skoene fra Acne gir meg også 60-tallsvibber. Jeg elsker hælen, og at skjæringen på den er så lav — da passer de så godt til ankelbuksene mine. 

5. Vesken fra Alexander Wang er en fryd for øyet. Den lyser eksklusivitet og jeg liker fargekombinasjonen og kombinasjonen av glatt og semsket skinn. For meg som ikke drasser med meg så mye, er også størrelsen på den veldig fin — jeg får plass til det jeg trenger.

6. Vårt nye merke No.21 passer meg perfekt. Det oser femininitet, men på den måten du ser for deg en sterk kvinneskikkelse på — litt sånn Carine Roitfeld og Franca Sozzani.

De fleste som kjenner meg vet at jeg helst går med jeans, men med No.21 får til og med jeg lyst til å ta på meg skjørt og kjoler. Jeg liker også collegegenserne og de oversiza t-skjortene med print — de glir rett inn i klesskapet mitt. Det er nok kombinasjonen av det sensuelle og feminine, og de litt tøffere oversiza t-skjortene og collegegenserne, som gjør at merket appellerer så godt til meg. Helt klart en ny favoritt som jeg er stolt av at vi har i butikken. 
 
7. Kasjmir er den deiligste ulla du får, og jeg gleder meg til å kjenne denne lua fra FWSS varme ørene mine nå når det blir litt kaldere. 
 
 
 
 
 
Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.