Retrobutikkenes store dressguide - Alt du trenger å vite når du skal kjøpe dress

4. mai 2018 0 kommentarer

Her ser vi Eirik (t.v) i modellen Ancona/Onesto, Jon (i midten) har Elder/ Oscar Jacobson , Morten (t.h) har Filip/Oscar Jacobson.

Det er mye å vurdere når man skal kjøpe ny dress, både med tanke på hvilken anledning den skal brukes i og hvilken stil man ønsker seg. Retro har over 30 års erfaring med å kle opp menn til små og store anledninger, og da er dressen et selvsagt valg. Gjør du en grundig jobb i prosessen, sitter du igjen med en dress som du kan ha glede av i lang tid. Vi vil presentere ulike antrekk her, med eksempler på hva vi synes er gode sammensetninger og passende styling.
 

Hos oss kan du booke time for personlig service, både i og utenom ordinær åpningstid. Det er mange som benytter seg av dette tilbudet, forteller Morten Meyer Bedin, butikksjef ved Retro Carl Johans herreavdeling. Dette er selvsagt tilgjengelig i alle butikkene våre. Her jobber vi med ulike typer kunder fra morgen til kveld, og vi selger alt fra smoking, jobbantrekk og typiske sesong-dresser. Akkurat nå er det i tillegg mulig å være litt mer vågal, med dresser med en mer “ekstrem look”. 

Det skal være mulig for alle å finne en dress som sitter fint, uansett fasong og høyde. Og selv om tendensen er at både jakkene og buksene er smalere i snittet enn tidligere, skal det ikke være for kroppsnært og trangt. Dressen skal alltid være elegant - og da skal det synes at den er tilpasset akkurat deg. Og her er vi inne på noe vesentlig, sier tekstilkonsulent i Retro, Jørgen Rosenlund. Det er nesten ingen som kan gå rett inn i dressene uten å gjøre noen tilpasninger av noe slag. Vi samarbeider tett med skredderne våre, og justeringene er det som sikrer følelsen av eksklusivitet og at dette er din dress.

 

Retroguttene deler gjerne noen gode råd:

  • Gjør deg opp noen tanker om hva du ønsker og trenger; dette er viktig info for oss. Vi anbefaler deg også å være åpen for ideer vi kommer med. Kanskje vil måten du skal bruke dressen være avgjørende for hvilket type  stoff du bør velge, eller at du har ulike anledninger du trenger å bruke den samme dressen. Her har vi mye kunnskap og erfaring som vi mer enn gjerne deler med deg.
  • En svart dress er alltid flott, men med den følger strengere regler til bruksområde og tilbehør. Det er fy-fy med brune sko til en svart dress f. eks.
  • Hvis svart blir for hardt stilmessig; gå for blå eller koksgrå. Disse fargene er mer anvendelig.
  • Mange lurer på hvor lang skjorteermene og buksebena skal være. En gylden regel er at ermet på skjorten alltid skal vises når armen henger rett ned fra skuldrene. Her anbefaler vi at kanten stikker 1 - 2 cm nedenfor kanten av dressjakken, slik at evt. mansjettknapper synes. Hvor lang buksebena skal være henger sammen med hvilken dress du kjøper. Stort sett skal kanten hvile på skoene, mens de mest trendy dressbuksene kan være litt høyere opp.
  • Alle dressjakkene vi selger er med dobbel splitt i ryggen. Dette gjør at jakken får en fin silhuett og gir god bevegelighet.
  • Ta godt vare på plaggene og tilbehøret med de rette pleiemidlene.
  • Til dressskoene har vi en rekke kremer og børster som med riktig bruk vil øke levetiden, og dressen kan gjerne oppbevares i en dresspose. Og ikke glem å rense dressen med jevne mellomrom!

 

Vi har smoking, moderne dresser og den du trenger til jobb

Så over til de ulike dresstypene vi selger hos Retro. Nå som sommeren og festsesongen nærmer seg er det spesielt mange som spør etter smoking. Enten du skal gifte deg, være forlover eller har fått en invitasjon med “smoking” som dresskode, er dette det flotteste antrekket menn kan ha på. 

Med smokingen følger en “polert” look, med tversoversløyfe, hvit smokingskjorte, mansjettknapper, og hvitt eller svart tørkle i brystlommen. Skoene skal aller helst være svarte lakksko som virkelig skinner, dette følger den lange tradisjonen smokingen har. Du kan også velge en vest til, og mange kjøper med bukseseler. Smokingjakken er som regel alltid laget i ull, med silkesateng i jakkeslaget og er enkelt, eller dobbeltspent. Det er varierende om buksen har innfelte striper i silke, og hvor smal den er i passformen. Buksebena skal hvile på skoene, men en anelse kortere enn det har vært før. Legg merke til at man også kan velge smokingjakke i hvit, grå og mørkeblå, noe som gjør bruksområdet noe bredere. Den hvite smokingjakken er mest brukt til sommerbryllup, og da er det selvsagt alltid svart smokingbukse som gjelder.

Hos Retro fører vi smoking fra kjente merker som Oscar Jacobson, Tiger of Sweden og vårt eget brand Onesto. Disse er av høyeste kvalitet, designet og sydd basert på italiensk skredderkunst og skandinavisk minimalisme. Alle jakkene er helforet i silke, og disse oser av eksklusivitet og eleganse. Så hvorfor ikke kjøre på og bli festens best kledde? Og du, ikke glem å benytt deg av muligheten til å flytte knappen i jakken etter middagen. Et fiffig triks som gjør festen etterpå mer behagelig!

Dresser med moderne passform gir mange muligheter, og gjør at du skiller deg ut. Vi legger ikke skjul på at plaggene fra merket Oscar Jacobson er en favoritt hos oss, og utvalget i snitt, farger og stoffer er rett og slett fantastisk. Fra den klassiske og ultratradisjonelle smokingen hopper vi videre til det vi betegner som mer vågalt. For her er det fashion krysset med komfort som er i sentrum, med lettere bomullsstoffer med mye stretch, jakker uten konstruksjon og fôring og større rom for nye sammensetninger i skjorter og tilbehør. Målet med denne looken er at du skal være velkledd, men på en casual måte. Jon (t.h) har sommerblå Delon bukse og Edgar blazer i vasket bomull, med en lett og krøllet struktur, som gir en avslappet og uformell stil. Buksen er slankere i leggen og jakken har lommer utenpå jakken.

Velg gjerne røffere slips, lag en enkel "4 in hand" slipsknute og dropp gjerne å kneppe krageknappene i skjorten Du er ikke avhengig av å ha på dressskjorte og slips til disse dressene, velg gjerne med en polo t-skjorte for en litt mer avslappet stil. Morten har Epic jakke og Delon bukse/Oscar Jacobson, armbånd fra Gerba, koksgrå klokke fra Timex og briller fra KaiBosh.

Tilbehør som passer godt til denne looken er pouchene fra Mismo. Her får du med deg telefoner, bankkort og andre dupeditter som ikke passer å ha i lommene på disse dressene. Her har vi på en lekker klokke fra Timex. Pulsklokka legges bort når dressen er på.

Eirik har Delon bukse og Edgar blazer i seersucker bomull, det vil si en kreppet struktur i stoffet. Dette er perfekt for varmere vær siden dette føles mer luftig å ha på.

Buksene i disse dressene er verdt å merke seg. De er høyere på livet, generelt romsligere i passformen og med et legg i front. Her liker vi å legge opp buksekanten litt høyere enn på klassiske dressbukser.

Her er det perfekt med loafers uten sokker til. Alternativt er det pent med sokker i samme farge som skoene, som brune sokker til brune sko.

Vi har selvsagt mange gode dresser til å bruke i jobbsammenheng. Om du er en av de som bruker dress på jobb, blir du etterhvert en erfaren dress-konsument. De aller fleste kjører en mer nøytral dress til bruk på jobb, i mørk blå eller mørk grå fargetone. Jakkene i disse dressmodellene vil være halv- eller helforet, og med ulike typer stoff innvendig. Hvis du er en som reiser mye i jobben, er det lurt å tenke over hvor fôret jakken skal være, for det er nettopp dette som kan bli krøllete, ikke ullblandingen. Et annet godt råd til deg som bruker dress ofte, er å kjøpe to bukser til jakken. Da har du en ekstra til når den første er utslitt, for det er buksen som er mest utsatt og som vi slites mest.

På Retro er det mørke dresser det går mest av, og det er selvsagt mulig å bruke disse til fest også. Alt kommer an på hvordan man setter sammen helheten i skjorte, slips og sko. Vi hjelper deg gjerne med forslag til hvordan du kan bruke den i ulike sammenhenger. Her har Morten på seg modellen Elmer Peak Lapel Suit- en mørk blå dress i smal passform fra Oscar Jacobson. Jakkene har tre lommer med klaff og spisse jakkeslag og er stylet med vest, slips og tørkle.

Ta godt vare på plaggene og tilbehøret med de rette pleiemidlene. Til dressskoene har vi en rekke kremer og børster som med riktig bruk vil øke levetiden, og dressen kan gjerne oppbevares i en dresspose. Og ikke glem å rense dressen med jevne mellomrom!

Slik styler du dressen til jobb: - Variér med hvit, lyseblå eller skjorte med smale striper. - Vi anbefaler bredere slips som passer til slagene på dressjakken, i rene farger og nøytrale mønster. - Blomsterslipset sparer du til fest! - Både svarte og brune dressko er pent til dress i blåtoner. - Kompletter antrekket med PC-vesker og reisebags fra Mismo. - Tørkle kan også brukes på jobb, eller ta med det til festen etterpå.

Den populære Lamonte-dressen fra Tiger of Sweden er en anvendelig dress, med to-knapslukking i jakken, avskåret jakkeslagog materialer i 95% ull og 5% kasjmir. Her har vi valgt brune sko og brunt slips for en helhetlig look.

Jon har Siena suit fra Onesto, med lys blå skjorte og slått småmønstret slips. En klassisk sammensetning som aldri blir feil.

Vi i Retrobutikkene ønsker deg riktig god dressjakt, og vi hjelper deg mer enn gjerne med alle detaljene. Vi har flotte dressko fra Loake, klokker, mansjettknapper, tørkler og slips i butikkene også - for å nevne noe. Og ring oss gjerne hvis du har spørsmål, eller vil booke en time på shop@retro.no. Lykke til!

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.