Dressguide for festsesongen!

14. april 2019 0 kommentarer

Våren er i anmarsj og med den kommer en rekke muligheter til å kle seg opp litt ekstra. På Retro har vi dressr, blazere og bukser til de fleste anledninger og vi viser deg gjerne hvordan du kan sette sammen antrekket ditt. Husk at du også kan booke time til en av våre tekstilkonsulenter for personlig service både i og utenom ordinær åpningstid. Dette er selvfølgelig tilgjengelig i alle våre butikker.

Jonas og Eirik jobber begge ved Retro i Carl Johans gate i Trondheim og viser her frem to gjennomførte avslappede looks. Jonas (t.v) i grønn dress fra Oscar Jacobson, skjorte fra Barba og slips fra Onesto. Eirik (t.h) i blazer fra Lardini, denimskjorte fra Onesto og slips fra Amanda Christensen. Her er det fashion krysset med komfort som er i sentrum. Lette bomullsstoffer med mye stretch, jakker uten konstruksjon og fôring, skjorter og tilbehør i lekne fargekombinasjoner. Målet med denne looken er at du skal være velkledd, men på en casual måte.

Blazeren Cardigan Jacket fra Lardini er ukonstruert, har en soft skulder og mye stretch for optimal komfort. Buksen fra Incotex er gjort i en luftig blanding av lin og bomull og kommer med sideinnstramming og pleats.

Jonas har på seg Einar Blazer og Denz Trousers fra svenske Oscar Jacobson. Dette settet kommer i en fin bomull- og linblanding, er halvfôret og har en soft skulderkonstruksjon. Dressen er lett og luftig og gir et stilrent men avslappet uttrykk.

Et annet stilrent antrekk er inspirert av den italienske konfeksjonsmoten. Blazer Sienna og buksen Pisa er fra Onesto, og skjorte fra Stenstrøms i luftig bomullskvalitet.

Loafers passer perfekt til disse vårlige antrekkene og tilfører en viss lekenhet til outfiten. Denne skotypen viser frem større deler av sokken og det er derfor viktig å huske på fargesammensettingen. Et tips fra Retrogutta når det kommer til sokkevalg og loafers, er å enten gå for sokker i samme farge som skoen, eller i samme farge som buksa. Jonas har på seg Eton Suede og Eirik har Whitehall, begge fra det britiske skomerket Loake.

Denne sesongen har vi et ekstra bredt utvalg av pinstripe-dresser, både i lin og ull. Denne dresstypen har mye historie bak seg og blir ofte forbundet med bankmenn på Wall Street, men den har fått blåst nytt liv i seg de siste sesongene som en trendy og "riktig" dress for flere ulike anledninger. Kombiner dressen med en vest i tillegg så får du en skarp og formell look.

Elmer Suit og Carlo Waiscoat fra Oscar Jacobson kombinert med button down-skjorte fra Stenströms og slips fra Amanda Christensen er et godt valg. Elmer Suit har brede og spisse slag som gir en moderne look.

En annen variant er Capri Suit og City Vest fra Onesto, kombinert med skjorte fra Barba og slips fra Onesto. Capri Suit har en mer retro stil, og vesten kneppes høyere opp og har i tillegg smale slag. Buksen sitter høyt på livet og kommer med sideinnstramming og pleats.

Skal du gifte deg i sommer, eller skal du være gjest i et bryllup? Kanskje skal poden konfirmeres? Noe av det peneste man kan eie innenfor konfeksjonsmoten er en smoking og det finnes heldigvis flere anledninger til å bruke den.

Retrogutta har lang erfaring med å kle opp folk til fest og de hjelper mer enn gjerne til med å finne den perfekte varianten for deg. Send oss en mail på shop@retro.no hvis du vil booke tid til veiledning i en av våre butikker, eller via nettbutikken!

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.