#givebackfriday - Retro X Sykehusklovnene

29. november 2021 0 kommentarer

Tusen takk for all støtte i prosjektet vårt Retro X Sykehusklovnene, og for at så mange valgte å besøke oss i fysiske butikker og nettbutikken fredag 26/11. Vi er stolte av donere 115 000 kr til Sykehusklovnene, fordelt på avdelingene ved St. Olavs hospital, Haukeland Universitetssykehus og Sørlandet sykehus Kristiansand. 

GIVE BACK FRIDAY! Black week er igang og Black Friday er en dag mange venter på. I år har Retrobutikkene - fordelt på fire butikker i Trondheim, Bergen og Kristiansand, valgt å stå over salgsaktiviteter på Black Friday. Vi ønsker heller å gi bidrag til en organisasjon som både er viktig for oss, men også som kundene våre kan se verdien av. Valget falt derfor på Sykehusklovnene.

Vi gir derfor 10% av dagens omsetning fredag 26.november fra alle våre butikker til Sykehusklovnene, øremerket til hvert lokale sykehus i nærheten av butikkene.

Om Sykehusklovnene
Sykehusklovnene er en ideell organisasjon bestående av rundt 40 profesjonelle og spesialtrente skuespillere/klovner, samt en liten administrasjon. De startet opp i 2001, og har som mål at klovnebesøk skal være en del av hverdagen til barn innlagt på sykehus. Sykehusklovnene kommer jevnlig på besøk på barnapostene og sørger for posivie pusterom for pasienten, foreldre, søsken og sykehusansatte. Pårørende forteller hvordan disse møtene bidrar til større livsgleder og mestring av en vanskelig sykehushverdag. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Internasjonal forskning viser også at sykehusklovner kan være med å redusere bruken av medisin, bedøvelse og tvang. Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen! Dette vil Retro være med å støtte gjennom denne gaven.

Sykehusklovnene driftes på sponsor-, søknads- og gavemidler og er helt uten offentlig støtte. Vi håper at vårt bidrag kan gi gode møter for enda flere barn og familier. 

Hvis du ikke kommer innom oss på fredag, kan du også støtte Sykehusklovnene med å sende ønsket beløp på Vipps 527709, og merke innbetalingen "Retro". 

 

Hilsen fra Retrofamilien i Trondheim, Bergen og Kristiansand

 

FOTO: Brian Cliff for Sykehusklovnene

 

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.