En moteriktig guide til Trondheim

20. juli 2011 0 kommentarer

Vi spurte Retro-gjengen i Trondheim hva de ville vist frem fra sommer-Trondheim, og her er svaret!

Olav anbefaler en tur til Munkholmen, Trondheims svar på Castel del-Nuovo i Napolibukta. I tillegg til en spennende historie, kan Munkholmen også by på gode muligheter for bading og generell hygge i solen. Hvis du vil imponere reisefølget ditt, finner du en jukselapp her. Med på turen er selvfølgelig Olavs nye strandbag til kr 800,- fra Sandqvist.

Sondre og Sandra anbefaler en tur på Bakklandet, Trondheims første forstad som ble bygget allerede på 1600-tallet. Her finner du butikker, cafeer og restauranter samt en bebyggelse du sjelden ser maken til. Og som om ikke alt dette var nok, kan Bakklandet også by på verdens første sykkelheis! Og softis, tydeligvis. Videre anbefales Pstereofestivalen som går av stabelen 19-20 august, og kan friste med Best Coast, Lissie, The Roots, Jamie Woon, med flere. Husk dessuten Retros spilleliste på Spotify - satt sammen av festivalsjefen sjøl!

Suzanne, Børge og Anide anbefaler å ta turen til Kristiansten Festning (Festningen) for en pause med noe godt i glasset på den nylig utbygde uteserveringen, litt historisk påfyll eller litt avslapning i det store friområdet rundt Festningen (som er som skapt for joggeturer!)

Morten anbefaler (forhåpentligvis) å gå til anskaffelse av hund - da er du garantert å komme deg ut på tur i skog og mark, for eksempel i Bymarka med en bredt utvalg av turstier som passer de fleste. Trondheim er en grønn og frodig by hvor naturen aldri er langt unna - perfekt for et aktivt liv, med eller uten hund.

...og til tross for flott severdigheter i og utenfor sentrum, er Lerkendal Stadion selvfølgelig verdt et besøk! Rosenborg er i storform om dagen, til tross for et forsmedelig tap i Norges største (og tommeste) gymsal i helgen. Og på Lerkendal er det viktig å ha antrekket i orden! (Takk til Martin på RBK Shop for lån av utstyr)

Lene og Katharina anbefaler en tur innom og rundt Nidarosdomen, som utover sin historie har en spektakulær arkitektur med mange spennende historier og detaljer. Videre er en tur innom NTNU Gløshaugen heller ikke feil - et bygg som befester Trondheims posisjon og historie som studentby - samt en påminnelse om at nå er det sommerferie! Videre er det verdt turen til Lade og Ringvebukta for et kveldsbad - i disse dager er ikke temperaturen så ille!

VELKOMMEN TIL TRONDHEIM!

 

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.