Italiensk legende - nå hos Retro!

21. september 2018 0 kommentarer

Chester Perry Company, bedre kjent som C.P Company, er et av herreavdelingens nyeste merker. Det var ingeniør og motedesigner Massimo Osti som grunnla merket i 1971 i hjembyen Bologna, Italia. Osti hentet inspirasjon fra det italienske militæret og 70-tallets arbeids- og sportstøy. Denne inspirasjonen har dannet grunnlaget for over fire tiår med innovative kolleksjoner med maskuline silhuetter og stoffkvaliteter. 

 
Mange er kanskje allerede kjent med Stone Island, som også ble grunnlagt av Massimo Osti i 1982, men nå er det altså storebror C.P Company sin tur til å vise seg frem! Her presenterer Retrogutta sine favoritter.  

Vi har et bredt utvalg av gensere i bomull og ull med høy hals for kalde dager, og crewnecks for en mer sporty look.

En funfact om merket er at det ble mye brukt av casualbevegelsen, subkulturmiljøet rundt fotbalklubbene i England, på 70- og 80-tallet. "Kamuflert" i designerklær kunne fotballsupporterne unngå oppmerksomhet fra politi og andre casuals, og dermed infiltrere rivaliserende klubber og komme inn på puber.

med innovativt design og skaper et særegent utrykk. Jakkene er teknisk gjennomført og passer perfekt til det norske klimaet.

Spenstige detaljer og skarpe kontraster - jakkene fra C.P Company passer til flere ulike anledninger.

Et av merkets mest ikoniske plagg er Mille Miglia jacket - "The goggle jacket" fra 1988 er utgangspunkt for jakkene. Dekorelementet med to linser sydd i bremmen på hetten, samt en linse på armen for å kunne se klokken sin gjennom, er inspirert fra det av det italienske militæret. Dette dannet blant annet grunnlaget for merkets logo og linsen er med på en rekke andre produkter i kolleksjonene. "Brillene" kan du blant annet følge under emneknaggen #EyesOnTheCity på Instagram.

C.P Company finner du i alle Retrobutikkene våre, og i nettbutikken. Dette er et merke med både maskulint fokus, gode kvaliteter og distinkt stil - selvsagt anbefalt av Retrogutta.

Skriv ny kommentar
Bilde-CAPTCHA
Skriv inn tegnene som vises i bildet.